Afbeelding

SV Laren'99 snoept punten af van AH'78

Sport

LAREN - SV Laren'99 trof vanmiddag AH'78 uit Huizen op het sportcomplex aan het Schuilkerkpad in Laren. Beide trainers konden door blessureleed en/of problemen met de fitheid van hun spelers niet de sterkste teams opstellen.

Trainer Bertus van Efferink van AH'78 had wel verbaal een sterk elftal opgesteld, met als gevolg veel gele kaarten. Het mag een wonder heten dat AH'78 met elf man de wedstrijd heeft uitgespeeld.
Laren'99 startte met een jong basiselftal en Nick van Wijngaarden maakte zijn debuut in de hoofdmacht. De rechtervleugelverdediger liet een goede indruk achter.
Het eerste deel was duidelijk voor Laren'99 en het was Jordi Karssen die voor de 1-0 tekende. AH'78 liet zich in de fase teveel aftroeven alsof zij niet veel vertrouwen leken te hebben in een goede afloop. Deze instelling kwam hen duur te staan, want even later werd een snelle counter geplaatst en leek de voorzet door Gijs Vermijs te kunnen worden ingekopt, maar een toegesnelde verdediger duwde hem duidelijk omver. De penalty werd door Joey Franken goed ingeschoten: 2-0. Voor AH'78 was dit een wake-up call en de Huizers lieten zien dat zij meer in hun mars hadden dan alleen maar commentaar geven op de leiding. Diverse mooie aanvallen werden echter onbenut gelaten en Laren'99 bereikte veilig de rust.
Direct na rust kregen de Laarders de kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar zij lieten dit na en daardoor konden de Huizers beter in hun spel komen. Toch was het Laren'99 die de rust bewaarde en opnieuw via een counter toesloeg; de goede voorzet van Franken werd goed ingeschoten door Rutger Nordemann: 3-0. AH'78 scoorde nog een mooi doelpunt (3-1), maar daar bleef het bij. In de slotfase viel Franken - na een fel, fair duel - uit met een enkelblessure.