Afbeelding

College de Brink in actie voor LINDA.foundation

Mensen

LAREN - Leerlingen van College de Brink zijn deze maand in actie gekomen voor de LINDA.foundation. "Een betere wereld begint op College De Brink", zegt Marieke Viëtor, pr-medewerker en docente Nederlands op de middelbare school aan de Kerklaan.

"In de feestelijke decembermaand staan veel mensen stil bij liefde en vriendelijkheid in de wereld. College De Brink besteedt er dit jaar ook wat extra aandacht aan. Onze leerlingen hebben zich weer van beste kant laten zien door letterlijk een helpende hand uit te steken en er is ook geld ingezameld voor het goede doel: de LINDA.Foundation."
Twee weken geleden is klas 2M1 begonnen met het lezen van 'Het hedendaagse heldenboek' van Rachel van der Pol. Dit inspireerde de leerlingen om kleine vriendelijke daden voor een ander uit te voeren. Tot genoegen van de docent hebben meerdere leerlingen na de eerste les al meteen daad bij het woord gevoegd. Latifa: "Ik heb gisteren een mevrouw geholpen bij de kassa met het tillen van haar boodschappen, ze was er heel blij mee." Emiel had een deur opengehouden voor een groep toeristen en Asraar had iemand voor laten gaan in de supermarkt. Op de vraag wie de komende weken ook een daad van vriendelijkheid uit ging voeren staken minstens drie jongens hun hand omhoog. "Ja mevrouw, wij willen dat wel doen!"

Ouderen
Fleur, Sona, Delana en Tara uit de vierde klas van de vakroute Gezondheidszorg, Veiligheid, Welzijn & Bewegen ook een mooie daad van vriendelijkheid laten zien. Ze hebben maar liefst 120 zelfgebakken oliebollen uitgedeeld bij Johanneshove in Laren. Om tien uur sloten de leerlingen aan bij het koffie drinken van de bewoners. "Dit is echt zo leuk", zeiden de leerlingen bij binnenkomst. "Wat gezellig hier!" De mensen waren enorm verrast. "Hebben jullie de oliebollen zelf gemaakt?" De meiden vertelden over meneer Klooster, de docent van Horeca, Bakkerij & Recreatie die al om 4.00 uur begonnen was met het bakken van de oliebollen. De bewoners vonden het maar wat gezellig om even een praatje te maken met de jonge leerlingen. Hun conclusie over de oliebollen was duidelijk: "Ze zijn heerlijk!" De leerlingen snapten de hint en een tweede oliebol smaakte net zo lekker als de eerste.

Opbrengst
Meneer Klooster heeft geen 120 oliebollen voor de bewoners van Johanneshove te bakken, maar 1.800, want ook vanuit het team Horeca & Economie werd ingezet op het verbeteren van de wereld. Via de webwinkel van Economie & Ondernemen (E&O) konden mensen zelfgemaakt(e) gevuld speculaas, kerstkransen en oliebollen kopen. De opbrengst gaat naar het LINDA.foundation. De lekkere producten konden tussen 10.00 en 13.00 uur worden gekocht en/of afgehaald in het winkeltje van E&O. Om kwart voor één was echter alles al schoon op. De eerste tellingen wijzen op een opbrengst van 700 euro. Viëtor: "Met een fijn gevoel kunnen wij dus de kerstdagen in. Dit smaakt echter wel naar meer, dus ook in het nieuwe jaar blijven de leerlingen en docenten zich inzetten voor een mooiere wereld."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant