Afbeelding
Foto: Bibliotheek HLB

Poëzievertaalwedstrijd 2019 uitdaging

Algemeen

BLARICUM/LAREN - De Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum en de Stichting Kunst en Cultuur Huizen organiseren voor de tiende keer hun poëzievertaalwedstrijd. Aan deze vertaalwedstrijd nemen traditiegetrouw niet alleen inwoners van Huizen, Laren en Blaricum mee, maar de organisatie mocht in het verleden ook vertalingen ontvangen uit heel Nederland, uit België en zelfs uit de Verenigde Staten.

In 2010 was er de eerste poëzievertaalwedstrijd, met als te vertalen gedicht The Human Seasons van John Keats.

Decennium-editie
In de meeste edities was het te vertalen gedicht gerelateerd aan het thema van de Poëzieweek. In 2019 is het thema 'Vrijheid'. In de komende decenniumeditie hebben de organisatoren het thema geïnterpreteerd als de vrijheid om zich deze keer niet aan het thema te houden, maar gewoon te kiezen voor een mooi gedicht dat een uitdaging wordt om te vertalen. Een prettige uitdaging, zoals zij elk jaar hopen en ook ervaren uit de feedback van de oud-deelnemers. Het te vertalen gedicht is dit jaar On A Memory Of Beauty van de Schotse dichter G.S. Fraser (1915-1980).

Inzendtermijn
Vertalingen kunnen worden ingezonden tot en met zondag 13 januari 23.55 uur. De jury bestaat uit voorzitter Henk Aertsen, emeritus professor/oud-docent Oudengelse en Middelengelse taal- en letterkunde en literair vertalen aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU), Roxane van Iperen (jurist, publicist, dichter en auteur van onder andere de roman Schuim der aarde en meest actueel de bestseller 't Hooge Nest) en Petra Kos, docent Engels aan het Erfgooiers College Huizen en aan de VU afgestudeerd in de Engelse taalwetenschap en literatuur.

Maartje van Weegen presenteert op woensdagavond 30 januari het Kunst en Cultuurcafé in Theater De Boerderij in Huizen en Marlous Verbeek, wethouder Kunst en Cultuur van de gemeente Huizen, maakt de winnaar(s) bekend en reikt de prijzen uit. En er zijn de al even traditionele muziek- en poëziequiz en een bijzonder muzikaal optreden.

Alle informatie over gedicht, dichter en deelname is te vinden op: https://www.bibliotheekhlb.nl/actueel/Poezievertaalwedstrijd2019.html.

Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 23:33
Afbeelding
Karter Coen Doorn wint koningsklasse NK Sport 1 jul, 18:30
Afbeelding
Klaas Gubbels ontvangt Singerprijs 2022 Cultureel 1 jul, 15:32
Afbeelding
“De huis-aan-huiskrant is een onmisbare informatiebron” Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Concert beiaardier en organist in Johanneskerk Laren Cultureel 1 jul, 07:44
Afbeelding
Steeds meer meldingen van sloopplant Japanse duizendknoop Natuur en Milieu 30 jun, 17:38
Afbeelding
Lezing door journalist en rasverteller Nol van Bennekom Cultureel 30 jun, 14:02

Uit de krant