Afbeelding
Foto: PR

Arthur van Dijk aan de slag als commissaris van de Koning

Algemeen

REGIO - Noord-Holland heeft een nieuwe commissaris van de Koning; de zeventiende. Arthur van Dijk is vandaag geïnstalleerd als voorzitter van Provinciale Staten (PS). Hij kreeg de officiële voorzittershamer overhandigd in de Statenzaal van paviljoen Welgelegen, het hart van de provinciale democratie van Noord-Holland.

Van Dijk werd welkom geheten door de vicevoorzitter van PS, Zafer Yurdakul. Hij gaf aan dat het voortaan aan Van Dijk is om de Statenvergaderingen te leiden en om recht te doen aan het politieke debat en aan de vrije meningsuiting. Daarna spraken de fractievoorzitters in PS en gedeputeerde Post namens Gedeputeerde Staten hun verwachtingen uit en wensten hem veel succes. Als verrassing kwam Ron van Dijk, de broer van de commissaris van de Koning, ook aan het woord met een persoonlijk verhaal over de kwaliteiten van Van Dijk.

De nieuwbakken commissaris benadrukte als laatste spreker dat het gaat om de ontmoeting, elkaar zien en spreken, en vooral elkaar vinden. "Ook daarom ga ik de provincie in, op bezoek bij onze gemeenten, in gesprek met onze burgemeesters. Elkaar op tijd vinden en aanspreken is niet alleen nuttig, maar ook nodig, zeker als we het samen, ondanks eventuele verschillen, willen rooien." Na zijn toespraak nam Van Dijk de voorzittershamer van PS in ontvangst.

Uit de krant