De ochtend na de brand.
De ochtend na de brand. Foto: SvH

Schade-expert meldt: houten villa total loss

Algemeen

LAREN - Een uit omstreeks 1920 daterende villa aan de Vredelaan 9 is total loss. Dat meldt de schade-expert die op de ochtend na de brand komt kijken. In de vrijstaande woning is in de nacht van zondag op maandag brand uitgebroken. De overburen hoorden rond half één een 'knetterend geluid' en alarmeerden de brandweer. Dat had de bewoonster ook gedaan, meldt brandweerwoordvoerder Thomas Kos. Zij was als enige in de woning aanwezig en wist zichzelf in veiligheid te brengen.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen uit het dak. "We hebben direct opgeschaald naar 'grote brand' en ook het groot watertransport werd gealarmeerd. Dit is overigens niet daadwerkelijk in gebruik genomen", meldt Kos. De intensiteit van het vuur was ontzettend hoog. "Voor onze veiligheid hebben we gekozen om de brand van buitenaf te blussen en niet naar binnen te gaan."
De brandweer van Laren kreeg onder meer assistentie van de collega's uit Huizen, Hilversum en Bussum. Het sein 'brand meester' werd om 2.10 uur gegeven. Toen was uitbreiding van het vuur niet meer mogelijk.
 

Lees verder in de digitale editie

De vlammen sloegen uit het dak.
De brandweer uit de omliggende gemeenten rukte uit.

Uit de krant