Armeense kinderen komen ook deze zomer naar Eemnes.
Armeense kinderen komen ook deze zomer naar Eemnes. Foto's: Pax Kinderhulp Eemnes

Pax Kinderhulp Eemnes op bezoek bij Armeense ambassade

Mensen

EEMNES - Geheel onverwachts ontving de vrijwilligersorganisatie Pax Kinderhulp Eemnes een uitnodiging van de sinds november aangestelde Armeense ambassadeur Tigran Balayan. Eerder was hij als ambassadeur werkzaam voor België. Balayan wil kennismaken met iedereen die op welke manier dan ook een positieve bijdrage levert aan zijn land.

De oliebollenactie van Pax Kinderhulp Eemnes sprak hem erg aan. Olga Fakkeldij, die namens de werkgroep naar Den Haag was getogen, benadrukte dat het succes van de actie voornamelijk tot stand is gekomen door de inzet van de meer dan honderd vrijwilligers. "Natuurlijk zijn onze oliebollen een begrip in Eemnes, maar met hun inzet en de hulp van veel Eemnesser bedrijven hebben we weer ruim 10.000 euro kunnen ophalen", zegt Fakkeldij. "Geld dat we goed kunnen gebruiken om deze zomer weer twintig tot dertig kansarme Armeense kinderen naar Nederland te halen voor een drieweekse vakantie."
Balayan vroeg zich af of er geen vervolg was voor deze kinderen in Armenië. Verdere financiële ondersteuning bij hun opleiding bijvoorbeeld, of eventuele andere projecten. Fakkeldij benadrukte dat het opzetten van projecten in Armenië niet eenvoudig is en dat het vinden van gastgezinnen en het onderbrengen van de kinderen al een uitdaging op zich is. Begin maart gaan twee leden van de werkgroep naar Stepanvan (Armenië) om kennis te maken met de geselecteerde kinderen en hun families. Gastgezinnen om alle kinderen te kunnen plaatsen, zijn nog nodig.
De ambassadeur heeft toegezegd om de vijf grote Armeense gemeenschappen in Nederland te informeren over de Eemnesser actie om zo vanaf die zijde te kijken of er een helpende hand kan zijn. Daarnaast initieert hij dit voorjaar een brainstormsessie met iedereen die actief is voor Armenië. Fakkeldij: "Het was bijzonder om kennis te maken met een enthousiaste en bevlogen ambassadeur."

Ambassadeur Balayan en Olga Fakkeldij.
Jeugdige verkopers.

Uit de krant