Ria (r) en Mirjam genieten beiden van de bezoekjes.
Ria (r) en Mirjam genieten beiden van de bezoekjes. Foto: Bob Awick

Ria (86) uit Eemnes is dolblij met haar Zonnebloem-vriendin Mirjam (65)

Mensen

EEMNES - In het kader van het 70-jarig jubileum van de Zonnebloem vindt van 17 tot en met 24 januari de Week van Bezoekwerk plaats. Ook in Eemnes.

Dolblij is Ria Buiting (86) uit Eemnes met het regelmatige bezoek van haar 65-jarige plaatsgenote en Zonnebloem-vrijwilligster Mirjam Oudhuizen. "Dit is voor mij heel gezellig en heel belangrijk", zegt mevrouw Buiting, die bijna veertig jaar als chef-kok bij het St. Jansziekenhuis in Laren heeft gewerkt en alweer zo'n vijftig jaar in Eemnes woont.

De in de Achterhoek geboren mevrouw Buiting heeft een broze gezondheid, maar weet zich desondanks nog prima te redden. In Eemnes heeft ze geen familie. Daarom is ze Mien Eek nog altijd dankbaar dat zij haar ruim tien jaar geleden op de Zonnebloem heeft geattendeerd. Door zich daarbij aan te melden, krijgt Buiting nu op structurele basis aandacht en liggen haar met enige regelmaat leuke uitstapjes in het verschiet.
Vrijwilligster Mirjam Oudhuizen is bijvoorbeeld met haar Zonnebloem-vriendin op stap geweest naar de zandsculpturen in Garderen, de bloemenexpositie in Kasteel Groeneveld en naar de kerstshow in het Vaarderhoogt in Soest.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant