Aan de Caliskamp 3 komen zeven pakhuizen.
Aan de Caliskamp 3 komen zeven pakhuizen. Foto: Bob Awick

Twee sociale huurwoningen in JazzKwartier

Buurt / wijk

LAREN - Op terrein Caliskamp 3 worden ook twee sociale huurwoningen gebouwd. Dat de projectontwikkelaar dat in de verkoopbrochure en op de website niet specifiek aangeeft, zet wethouder Ton Stam in een informatiebrief aan de gemeenteraadsleden recht.

Stam: "Gesuggereerd wordt dat er zeven pakhuiswoningen met een woonoppervlak van 165 m² verkocht worden met een koopsom vanaf €695.000,- v.o.n., maar de gemeente heeft aangedrongen op twee sociale huurwoningen." Hiertoe hebben de gemeente en de projectontwikkelaar een anterieure overeenkomst opgesteld. "Conform de voorwaarden uit deze overeenkomst moeten de woningen ten minste twintig jaar sociaal worden verhuurd."
Uit navraag blijkt dat de projectontwikkelaar de sociale huurwoningen vanuit strategisch oogpunt niet genoemd heeft, maar dat deze huizen conform de met de gemeente gemaakte afspraak binnen het project gerealiseerd zullen worden. De projectontwikkelaar heeft ervoor gekozen om de gasloze nieuwbouwwoningen eerst online aan te bieden en te kijken welke reacties hierop komen. De daadwerkelijke verkoop van de vijf woningen start op 2 februari.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant