Afbeelding
Foto: Oranje Fonds

Met je Hart genomineerd voor Appeltje van Oranje 2019

Mensen

EEMNES - Alle afdelingen van Met je Hart, waaronder dus ook Eet met je Hart BEL, zijn genomineerd voor de Appeltjes van Oranje 2019. Dat heeft het Oranje Fonds vandaag bekend gemaakt.

Deze prijzen worden jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds aan sociale projecten die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. Drie van deze twaalf genomineerden ontvangen op 23 mei een Appeltje van Oranje op Paleis Noordeinde, uit handen van Koningin Máxima.

73.000 stemmen
Begin januari kon het Nederlands publiek stemmen op hun favorieten. Meer dan 73.000 mensen brachten hun stem uit. Dit heeft mede bepaald welke projecten vandaag officieel genomineerd zijn voor de prijzen. Maar niet alleen de stemuitslag telde mee. De projecten moesten een pitch houden voor een jury, bestaande uit medewerkers van het Oranje Fonds en experts Lucas Meijs (professor of Strategic Philanthropy and Volunteering) en Joost van Alkemade (directeur van Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk).

Niemand alleen
Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar 'De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!'. Dat betekent dat de genomineerden allemaal op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij onder andere de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Uit de krant