Afbeelding
Foto: Bob Awick

Wethouder Jan van Katwijk dient ontslag in

Politiek

EEMNES - Wethouder Jan van Katwijk heeft vandaag zijn ontslag ingediend bij burgemeester Roland van Benthem van Eemnes. Hij laat weten dat zijn profiel en de wijze van invulling van de functie niet aansluit bij de wensen en verwachtingen van zijn partij DorpsBelang.

Na een serieuze evaluatie met belanghebbenden besloot hij per direct zijn ontslag aan te bieden. Voor de partijgenoten komt zijn vertrek als een verrassing, zegt fractievoorzitter Jan de Zeeuw. "We betreuren het wel, maar respecteren zijn keuze. Hij is altijd een hele toegewijde wethouder geweest. We vinden het jammer dat Jan van Katwijk zo kort na zijn aantreden als DorpsBelang-wethouder al weer vertrekt."

Op 23 april 2018 werd Jan van Katwijk als nieuwe wethouder in Eemnes benoemd. Deze functie heeft hij met veel plezier en toewijding vervuld, meldt de gemeente Eemnes in een persbericht. "Het college respecteert zijn keuze en dankt hem voor de plezierige samenwerking."

Het college vergadert dinsdag 29 januari over de portefeuilleverdeling en wie de taken waar gaat nemen tot in zijn opvolging is voorzien.

Uit de krant