Wendy uit Laren heeft geen last meer van middagdipjes.
Wendy uit Laren heeft geen last meer van middagdipjes. Foto: Bob Awick

Wendy Mijnheer (36) uit Laren al jaren 'verslaafd' aan haar Paleo-Lifestyle

Mensen

LAREN - Wendy Mijnheer kampte met veel gezondheidsklachten. Na het ontdekken van de Paleo-Lifestyle verdwenen deze als sneeuw voor de zon.

"Nee, ik kampte helemaal niet met overgewicht, maar had minstens tweemaal per jaar een fikse keelontsteking, was verslaafd aan koolhydraten en at 'gewoon' volgens de Schijf van Vijf", zegt orthomoleculair therapeut Wendy Mijnheer (36) uit Laren. Ze veranderde haar eetgewoonten toen artsen in 2012 op het punt stonden haar amandelen te knippen om de keelontstekingsklachten de nek om te draaien. Zover is het niet gekomen.

Want Wendy Mijnheer stapte over op de Paleo-Lifestyle. "En vrijwel direct verdwenen mijn keelklachten, kreeg ik meer energie, was de middagdip verleden tijd en was ook het opgeblazen gevoel weg. Heerlijk!"

Verademing
Ze wilde het een maand proberen, maar is ondertussen al jaren 'verslaafd' aan haar nieuwe leefstijl, waarbij ze granen, zuivel en suiker laat staan en ook peulvruchten probeert te vermijden. Een verademing, meent ze. "En ik kom niets tekort en ontzeg me ook niets. De levensstijl sluit het beste aan bij het dieet van onze verre voorouders. Door van dat - oorspronkelijke - eetpatroon af te wijken, ontstaan er uiteenlopende gezondheidsproblemen", legt de Larense uit. Daar is zij van overtuigd en het is volgens haar ook wetenschappelijk onderbouwd.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant