Afbeelding
Foto: Bob Awick

Uitbreiden van Noordbuurt wens van oppositie

Buurt / wijk

EEMNES - De Woonvisie Eemnes is aanvaard. Tot ergernis van D66, CDA en VVD is daar niets in terug te vinden van planontwikkeling voor de periode na de Zuidpolder. "De huidige coalitie doet daar niets aan, maar over drie jaar worden de kaarten opnieuw geschud", zegt Niels Rood (D66). Zijn partij slaat de handen ineen met VVD en CDA.

"In Eemnes leven ideeën voor tiny houses, gezamenlijke bouw voor kleinere seniorenwoningen en energieleverende woningen. Wij zien als oppositie mogelijkheden voor een uitbreidingswijk waar deze ideeën werkelijkheid kunnen worden na deze raadsperiode. Om geen tijd te morsen willen we graag aan de slag met het idee om de grond in gemeente-eigendom aan de noordzijde van de bebouwde kom in te vullen met de ideeën van mensen in het dorp", legt Rood uit.

Onafhankelijk
"De komende drie jaar willen we in kaart brengen welke ideeën realistisch zijn, hoe ze uitgewerkt kunnen worden om aan de geluidnota te voldoen, wat bij elkaar zou passen. We willen zicht krijgen op een samenhangende uitbreiding die past bij het dorpse karakter van Eemnes. We zijn hierbij niet afhankelijk van het college; we besteden fractiebudget en zullen ambtelijke bijstand vragen. Doel is dat dit 'Plan Noord' gereed is voor de verkiezingen van maart 2022."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant