De Burgemeester Le Coultredreef moet voor verbinding zorgen, maar drijft de coalitie ondertussen uiteen.
De Burgemeester Le Coultredreef moet voor verbinding zorgen, maar drijft de coalitie ondertussen uiteen. Foto: Bob Awick

Dobber-Spruijt: 'Handelswijze coalitie dodelijk voor inwonersparticipatie'

Politiek

BLARICUM - Het Blaricumse raadslid Christien Dobber-Spruijt (VVD) ging na de raadsvergadering gedesillusioneerd naar huis. Zij had op persoonlijke titel - namens de werkgroep Verbinding - het initiatiefvoorstel 'Visie en inrichtingsplan Burgemeester Le Coultredreef' ingediend. Het werd met 8-7 verworpen.

De werkgroep Verbinding is vanaf april 2017 bezig om plannen te ontwikkelen om de verbinding - fysiek en sociaal - tussen de verschillende dorpsdelen te verbeteren. Een behoefte die duidelijk is uitgesproken tijdens de dialoogbijeenkomst in april 2017. In de werkgroep zitten inwoners uit de Blaricummermeent, Bijvanck en Blaricum Dorp. Dobber-Spruijt: "Dus een mooie mix. Ik heb de afgelopen tijd diverse keren met hen gesproken, waarbij mijn taak is om te faciliteren. Inhoudelijk is deze dialooggroep aan zet."

Barrière
Het idee voor een initiatiefvoorstel is gekomen omdat de werkgroep vastliep op de fysieke inrichting van de Le Coultredreef, licht het raadslid toe. "De dreef wordt ervaren als een barrière tussen dorpsdelen, maar zij zien deze weg echter als een verbindingsweg met een enorm potentieel om daar een mooie, karakteristieke verbinding van te maken met een duidelijk sociaal karakter", aldus Dobber-Spruijt, die samen met de werkgroepleden het idee heeft omschreven in een initiatiefvoorstel, en dat vorige week heeft voorgelegd aan de raad. Ze deed dit op persoonlijke titel en niet namens de VVD om het politieke element zo veel mogelijk achterwege te laten.

Lees verder in de digitale editie

Christien Dobber-Spruijt.

Uit de krant