Stamtafelontmoeting in Het Oude Raadhuis.
Stamtafelontmoeting in Het Oude Raadhuis. Foto: Bob Awick

Ouderen genieten van stamtafelontmoeting

Mensen

EEMNES - "Ik geloof dat het leven fijner is als je even met elkaar samen kan komen", zei burgemeester Roland van Benthem, die met zijn bezoek de eerste stamtafelontmoeting in Het Oude Raadhuis aan de Wakkerendijk een extra feestelijk tintje gaf. "Mooi dat deze eerste ontmoeting er nu is gekomen." Zes ouderen genoten van een heerlijke lunch.

De ontmoetingen zijn met name bedoeld voor oudere inwoners om met elkaar in contact te komen en te blijven. "Want als je ouder wordt, krijg je helaas ook te maken met verlies van naasten en daarmee komt vaak ook het gemis van contact. Het team van Met je hart helpt om dat contact te behouden en zorgt dus voor ontmoetingen. Dat gebeurt in het hele land, en nu ook hier, in Eemnes", aldus Van Benthem.

Compliment
De burgervader roemde de inzet van het kernteam en de vrijwilligers van Met je hart: "Vorig jaar is Met je hart BEL gestart. En dat vergt nogal wat werk: vrijwilligers zoeken, ambassadeurs vragen, geld genereren, ouderen vinden en met de lokale horeca afspraken maken voor de ontmoetingen. Ook gaan er nog ontmoetingen georganiseerd worden in Laren en Blaricum." Ook een compliment voor de uitbaters van het restaurant aan de Wakkerendijk, die direct enthousiast waren om mee te werken aan dit nieuwe initiatief.
Voor de Eemnesser groep ouderen staat een vervolgafspraak gepland in maart. "Structurele ontmoetingen vinden vooralsnog om de zes weken plaats", vertelt BEL-kernteamlid Belinda Huiden. "Na iedere ontmoeting, voordat de gasten weer huiswaarts keren, wordt er een nieuwe afspraak gepland en krijgen de gasten een afspraakkaartje mee met datum, tijd en locatie van de nieuwe ontmoeting." Iedere groep bestaat uit hooguit zes personen met twee vrijwilligers. "Als we straks meer gasten krijgen dan starten we weer een nieuwe groep."

Uit de krant