De winnaars!
De winnaars! (Foto: PR)

Bernardus 1 schoolschaakkampioen

BEL - De titel 'BEL-schoolschaakkampioen' is gewonnen door Bernardus 1 uit Blaricum. In totaal streden veertien schoolteams om deze eervolle titel.

"Iets minder deelnemers dan de andere jaren, maar de strijd was er niet minder om", zegt Jacob Eek namens schaakvereniging Het Dikke Torentje die het evenement samen met en in De Hilt organiseert.

"Het niveau was zoals altijd weer zeer divers. De ene opa leert zijn kleinkind toch beter schaken dan de andere opa. Sommige schakertjes slaan een stuk en hopen dan maar dat ze niet terug geslagen worden. Anderen zijn echt op zoek naar het schaakmat zetten van de koning."

De strijd om het kampioenschap was dit jaar - volgens Eek - spannend. De OBB, al jaren kampioen, was dit jaar minder sterk vertegenwoordigd. Uiteindelijk was het Bernardus 1 die aan het langste eind trok en met elf punten de nieuwe kampioen is. OBB 1 eindige dit jaar als tweede en De Ploeg 2 pakte een mooie derde plaats.

"Opvallend was het optreden van de Gooische School. Met maar drie schakers (een team bestaat normaal uit vier spelers), allen uit groep 6, stonden ze elke wedstrijd bij het begin al met 1-0 achter. Ze wisten zich heel lang aan de kop te handhaven. Een nederlaag tegen de latere kampioen Bernardus en een paar keer gelijkspel bracht ze uiteindelijk op de vijfde plek. Hoe anders was het gelopen als ze een compleet team hadden gehad?", besluit Eek.

Meer berichten