Een Wyandottehaan. Eén van de kanshebbers voor de eindoverwinning van de Internationale Hanenkraaiwedstrijd.
Een Wyandottehaan. Eén van de kanshebbers voor de eindoverwinning van de Internationale Hanenkraaiwedstrijd.

Internationale Hanenkraaiwedstrijd in voormalige showroom van Garage Koot

Algemeen

EEMNES - De Internationale Hanenkraaiwedstrijd komt zaterdag 23 februari naar Eemnes. Deze vindt vanaf 13.00 uur plaats in de showroom van de voormalige garage Koot aan de Laarderweg 70. De toegang is gratis. Het evenement vindt plaats in het kader van het 105-jarig bestaan van de Gooise Pluimvee- en Kleindierfokkers Vereniging.

"In onze vereniging is het al sinds mensenheugenis een traditie om na de ledenvergadering in november een hanenkraaiwedstrijd te organiseren", vertelt secretaris Ben Makker. "De animo hiervoor is na al die jaren nog steeds onverminderd groot, en er wordt gestreden om de prestigieuze Lucas van IJsendijktrofee, genoemd naar de vorige voorzitter die zo plotseling acht jaar geleden overleed. Lucas was altijd een groot voorstander van het hanenkraaien".
De GPKV is een vereniging voor kleindierenliefhebbers en fokkers. "Enkele jaren geleden hebben wij het initiatief genomen om op de Championshow in Nieuwegein, de op één na grootste kleindierententoonstelling van Nederland, extra publiek te trekken door het organiseren van een Internationale Hanenkraaiwedstrijd. En dat werd een groot succes! Maar door het uitbreken van de vogelgriep en het ter ziele gaan van de Championshow is dit bijzondere spektakel een aantal jaren niet georganiseerd." Maar nu dus terug van weggeweest!
Naast de hanenkraaiwedstrijd vindt ook een presentatie van kippen, konijnen, sierduiven en cavia's plaats, die door de leden van de jubilerende vereniging worden gefokt.

Uit de krant