Afbeelding

Liberaal Laren verzet zich tegen bouwproject aan Dr. Keemanpaadje in Laren

Politiek

LAREN - "We voelen ons verstikt door het old boys network binnen de gemeenteraad", zegt Maria Klingenberg (Liberaal Laren, LL). De oppositiepartij, die met de laatste verkiezingen haar zetels zag verdubbelen tot vier en in Laren de op een na grootste partij is, komt opnieuw in opstand tegen de bouw van vier ouderenwoningen aan het Dr. Keemanpaadje.

"Dat is in dat gebied nog het enige sprietje groen. Bovendien een doekje tegen het bloeden in de sociale woningbouw", zegt Klingenberg verontwaardigd.

Tot haar schrik zag ze maandagmorgen dat alle dunne bomen en al het groen al zijn weggehaald. "Er staan nu alleen nog bomen waar een kapvergunning voor nodig is. Indertijd heb ik een stemverklaring afgelegd dat ik tegen verwoesting van dat kleine beetje waardevolle groen tussen alle intensieve bebouwing ben. Het originele, lommerrijke paadje moet hiervoor wijken, terwijl dit pad in het beleidsstuk 'Groene Vingers' valt onder beschermd dorpsgezicht in het kader van Larens behoud. Kortom, de locatie had de bestemming groen, maar dat is door wethouder Ton Stam omgezet in bestemming wonen."

De vier nieuwe sociale woningen worden omringd door Johanneshove, het in aanbouw zijnde Janshuis (12 appartementen) en Biezemdael (24 huurappartementen voor ouderen). Bij voortschrijdend inzicht zou de bouw - volgens Klingenberg - nog wel gestopt kunnen worden.

 

 

Uit de krant