Theo Reijn (l) en Erwin van Dalen na afloop van de raadsvergadering.
Theo Reijn (l) en Erwin van Dalen na afloop van de raadsvergadering. Foto: Bob Awick

Wisseling 'wethouderswacht'; Erwin van Dalen opgelucht

Politiek

EEMNES - Met elf stemmen voor en curieus genoeg één blanco stem (daarnaast was Monique van der Linde afwezig, red.) is Theo Reijn uit Kortenhoef maandagavond beëdigd als wethouder voor DorpsBelang. Reijn gaat fulltime aan de slag en vervangt de vertrekkende DorpsBelang-wethouders Jan van Katwijk en Erwin van Dalen.

Alle fractievoorzitters zijn blij met de komst van Reijn, voormalig CDA-wethouder in Wijdemeren. Emil Schade (VVD): "We kijken uit naar de samenwerking met de wethouder, die we tot nu toe alleen uit de krant kennen." En Wilma de Boer-Leijsma hoopt dat Reijn als ambassadeur voor de coalitie kan optreden. Dat DorpsBelang 0,2 fte inlevert met betrekking tot het wethouderschap noemt zij een mooie bijvangst. Pieter Seldenrijk (CDA) liet weten bedolven te zijn onder de felicitaties toen bekend werd dat Reijn de Eemnesser gelederen kwam versterken. "We zijn zeer blij." Jan de Zeeuw is content dat er zo snel zo'n goede oplossing is gekomen.

Met de komst van Theo Reijn komt aan het wethouderschap van Erwin van Dalen definitief een einde. Toen hij twee weken geleden bekend maakte te stoppen, omdat deze baan niet samen gaat met zijn eigen bedrijf ("van eventuele belangenverstrengeling is absoluut geen sprake; totaal uit de lucht gegrepen") gaf hij aan tot uiterlijk 13 maart actief te blijven. Zijn vertrek komt dus eerder.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant