Doelpuntenmaker Thomas Roest (r) met zijn teamgenoten.
Doelpuntenmaker Thomas Roest (r) met zijn teamgenoten. Foto: PR

Eerste overwinning SV Laren in 2019 is een feit

Sport

LAREN - Het eerste elftal van SV Laren'99 heeft de eerste overwinning in 2019 te pakken. De uitwedstrijd tegen Kockengen eindigde in 2-3 winst. Laren'99 nam hiermee revanche op de ruime thuisnederlaag aan het begin van het seizoen. Een belangrijke overwinning dus om iets meer afstand van de gevarenzone te nemen.

Zaterdag werd het team begeleid door Walter Bout en Gert Willigenburg en dat ging hen goed af. Voetballen was gewoon onmogelijk door de stormachtige wind aan de polderrand van Kockengen. De Laarders wisten niet echt hoe met de storm in de rug te moeten voetballen, maar de spaarzame mogelijkheden werden wel verzilverd door tweemaal Jordi Karssen. Nadat hij in het begin op de paal had gemikt scoorde hij in de 13de minuut de 0-1. Op slag van rust maakte hij zelfs de 0-2.

De tweede helft had Laren de storm tegen, maar als zo vaak is het dan iets makkelijker om te voetballen. Toch werd het na rust veel verdedigen en pompte de tegenstander alles richting keeper Ingmar van Rosmalen. Maar de herstelde doelman maakte een zekere indruk. Toen na een uur Thomas Roest uit een goed uitgespeelde aanval 0-3 maakte leek de wedstrijd beslist, maar het tegendeel was waar want binnen drie minuten kwam de thuisclub nog heel dichtbij. Het werd in de 79ste minuut 1-3 uit een scrimmage en vanaf 16-meter werd er met een schot de 2-3 gescoord. Hierna werd het natuurlijk hectisch. Laren vocht wat het waard was en wist na zes extra minuten de punten mee naar huis te nemen. De belangrijke overwinning was dik verdiend.

Het ziet er naar uit dat de competitie onbedreigd kan worden uitgespeeld. Volgende week de derby thuis tegen FC Hilversum. De thuisploeg wil graag revanche nemen op de ruime nederlaag twee wedstrijden geleden. Dus de mede-koploper FC Hilversum is gewaarschuwd. Aanvang aan het Schuilkerpad 14.30 uur.