Robert Eijpe, die ook insprak, praat nog even na met politieagente Ella. Marise Lindeman-van de Koot luistert mee.
Robert Eijpe, die ook insprak, praat nog even na met politieagente Ella. Marise Lindeman-van de Koot luistert mee. Foto: Bob Awick

'Stoppen met zaterdagavond tijdens kermis?; Het hele dorp wordt gek!'

Algemeen

BLARICUM - De horecaondernemers zijn behoorlijk ontstemd nu het buitengebeuren op zaterdagavond tijdens de kermis door het college wordt verboden. "Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. We hebben het zó leuk gehad afgelopen jaar en nu hangt het aan een zijden draadje", zegt horecaonderneemster Marise Lindeman-van de Koot. We treffen elkaar in café d'Ouwe Tak aan de Eemnesserweg, waar ook echtgenoot Hennie van de Koot en Het Vitus-stel Marita Steenbeek en Erik Joosen zijn aangeschoven.

Vitus-ondernemer Erik Joosen hield tijdens het RondeTafelGesprek (RTG) van vorige week al een vurig pleidooi met als doel de zaterdagavond voor de horeca te behouden. "We hadden een oplossing", zegt hij. Dat plan is met de betrokken ambtenaren gedeeld. De recente maatregel van het college, die verbiedt livemuziek te programmeren en tenten te plaatsen, is bij de lokale horeca rauw op het dak gevallen. "We zaten nog midden in de gesprekken", zegt Lindeman-van de Koot, die niet begrijpt welke krachten er in het dorp spelen. "Vechtpartijen zijn niet goed te praten en die keuren wij zeker af, maar er is echt geen reden om ingewikkeld te doen", zegt Steenbeek.
 

Lees verder in de digitale editie

Erik Joosen (l) sprak in namens de drie horecagelegenheden.

Uit de krant