Theehuis als reddingsboei voor dorpsdelen | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Willy Meijer op de plek waar het theehuis kan komen.
Willy Meijer op de plek waar het theehuis kan komen. (Foto: Bob Awick)

Theehuis als reddingsboei voor dorpsdelen

BLARICUM - Wil je een echte verbinding krijgen tussen de Blaricumse wijken dan moet er simpelweg een theehuis halverwege de Le Coultredreef komen. Dat is de overtuiging van Willy Meijer, woonachtig in de Bijvanck. Tevens is zij voorzitter van de werkgroep Verbinding, die is voortgekomen uit de B100 waarmee de gemeente Blaricum inwoners nauw wil betrekken bij de ontwikkeling van het dorp.

Het was vijf jaar geleden al haar ideaal, biecht Meijer op. Toen bestond de Blaricummermeent nog niet als zodanig, maar lag de focus meer op de connectie het Oude Dorp en de Bijvanck. Nu de Blaricummermeent daar als volwaardige woonwijk bij is gekomen, is de noodzaak voor verbinding extra groot. Meijer is ervan overtuigd dat een 'hooibergachtig' theehuis een essentiële rol kan spelen in de sociale verbinding tussen de verschillende dorpsdelen.

Mini-VVV
Ze ziet een theehuis voor zich waar voorbijgangers, zoals wandelaars, fietsers en hondeneigenaren, een kop koffie en thee ("en desnoods een glas appelsap") kunnen krijgen. "Vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zouden het theehuis kunnen runnen", zegt zij. Het zou tevens mooi zijn als bezoekers hier informatie kunnen krijgen over de Agrarische Stichting Blaricum (ASB) en het Goois Natuurreservaat (GNR). Ook zou er een soort mini-VVV gehuisvest kunnen worden.

Asfalt eruit
Ook voor de dreef zelf hebben Meijer en de werkgroep plannen. Deze moet verkeersarm worden."En klinkers in plaats van asfalt." Ze stellen ook voor om de maximumsnelheid terug te brengen naar 50 km/u en de oversteek bij de Randweg te laten zoals deze nu is. Wellicht kan het afstellen van de verkeersinstallatie, waarbij langzaam verkeer voorrang krijgt op het gemotoriseerde verkeer, al helpen. "En stop het geld van de brug in de dreef! Kortom, we vragen steun voor een heel mooi plan. Alleen moeten de gemeente Blaricum en het GNR er een klap op geven", zegt Meijer.

Reactie GNR
En wat vindt GNR ervan? Dit prachtige idee lijkt voor het Goois Natuurreservaat echter uit de lucht komen te vallen. "Ons is op dit moment niks bekend en we hebben hier nu dan ook geen verdere reactie op", laat Edwin van Oevelen, senior projectleider bij het GNR weten.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>