[update]Schoorsteenbrand op Grintbank; ook rieten dak vat vlam | Laarder Courant
Foto: Bob Awick
update

Schoorsteenbrand op Grintbank; ook rieten dak vat vlam

LAREN - De brandweer spoedde zich vanavond kort na zeven uur naar de Grintbank. Daar was in de schoorsteen van een woning brand ontstaan. Ook het redvoertuig van Hilversum werd ingezet.

Het vuur breidde zich uit naar het rieten dak, maar door snel ingrijpen van de brandweerlieden konden de vlammen snel gedoofd worden. Gelukkig is er niemand gewond geraakt en was er 'slechts' materiële schade aan dak en interieur.

Toen de brandweer bijna ter plaatste was, kwam het nader bericht van de politie dat de vlammen al uit de schoorsteen en het rieten dak sloegen, schrijft de brandweer van Laren op haar Facebookpagina. Daarop heeft de bevelvoerder opgeschaald en werden nog een bluswagen en twee rietteams gealarmeerd. "Ter plaatste stonden de vlammen inderdaad op het rieten dak. Hierop is direct ingezet met schuim en is de eerste ploeg naar binnen gegaan. Het rietteam van Laren, dat ook snel ter plaatste was, heeft direct de rietstoelen op het dak aangebracht waarop de rietspecialisten naar de schoorsteen konden gaan en daar de brand konden blussen en het brandende riet uit het dak konden plukken. De inmiddels aangekomen rietspecialisten van de collega's van Blaricum hebben ondersteunende werkzaamheden verricht. Al met al was het een zeer geslaagde inzet van de brandweer waarbij de diverse korpsen goed met elkaar hebben samengewerkt. We kijken daarom samen met de geschrokken bewoners terug op een goede inzet met een goede afloop. De stichting Salvage heeft overleg met de bewoners over het afhandelen van de schade."
 

Meer berichten