Afbeelding

SV Laren'99 verliest streekderby: 1-2

Sport

LAREN - De wedstrijd SV Laren'99 tegen FC Hilversum was een wedstrijd met twee gezichten; in de eerste heft een oppermachtig Hilversum die legio kansen onbenut liet, waarbij de paal de sterk keepende Ingmar van Rosmalen tweemaal te hulp schoot. In de tweede helft was Laren de (morele) winnaar.

De Hilversumse 'vrije trappen'-specialist Rosco Cyrus zette de 0-1 op het scorebord (tevens ruststand). Na de rust een compleet ander wedstrijdbeeld. De Larense interim-trainer Larbi Essabar wist zijn manschappen zo te motiveren dat er meer op de aanval werd gespeeld, maar dat pakte uit met een tweede tegendoelpunt van opnieuw Cyrus die uit een counter doeltreffend afrondde.

De Hilversummers dachten de wedstrijd rustig uit te spelen, maar deze ietwat arrogante opstelling werd gelogenstraft. Laren zette nog meer aan en dat leidde tot een hoop hoorbaar gemor bij de Hilversummers. De aanvalsdriften van Laren werden beloond. Bart Kaarsgaren mocht een strafschop verzilveren nadat hijzelf onreglementair was aangetikt in het strafschopgebied. Deze aansluitingstreffer was het begin voor een nieuw offensief. Laren kreeg prachtige kansen, maar vonden keeper Van der Pol telkens op hun weg. Dezelfde Van der Pol kreeg in de 58ste minuut een terechte rode kaart nadat hij Jordi Karssen met een vliegende tackle de doorgang belette.
De gemoederen liepen daarna hoog op maar de scheidsrechter hield het hoofd koel, in tegenstelling tot hun grensrechter die ook met rood werd weggestuurd. Laren bleef goed voetballen en bleef uitzicht hebben op de gelijkmaker. "Helaas mocht dat niet zo zijn en kregen zij te weinig, maar waren zij wel de morele overwinnaar van deze mooie streekderby", aldus Chris Bogaers, de schrijver van dit verslag.