Wilma de Boer-Leijsma met hond Luca op bruggetje bij de Zuidpolder Eemnes.
Wilma de Boer-Leijsma met hond Luca op bruggetje bij de Zuidpolder Eemnes. Foto: PR

Wilma de Boer verovert plek bij PS

Politiek

EEMNES - Blijdschap bij PvdA-raadslid Wilma de Boer-Leijsma. De nummer vier op de verkiezingslijst maakt de overstap naar de Provinciale Staten (PS). Ze blijft - op verzoek van haar fractie - tot het zomerreces ook actief als raadslid voor Eemnes. Daarna ligt haar focus op de PS, want: "Het is de afspraak binnen de PvdA dat volksvertegenwoordigers deel uitmaken van één bestuur."

Marcus van de Brink neemt de rol van fractievoorzitter over en commissielid Jaap Hoorneman wordt vanaf september de tweede man binnen de PvdA Eemnes. De Boer-Leijsma legt uit dat dit de juiste keuze is na alle onrust binnen de Eemnesser raad door het vertrek van wethouders Jan van Katwijk en Erwin van Dalen. "Bovendien heeft Jaap, die het Sociaal Domein gaat beheren, dan meer tijd om zich in te lezen", aldus het superblije raadslid.
Wilma de Boer-Leijsma is al negen jaar raadslid in Eemnes. Ze heeft veel ervaring. "De politiek ligt me goed en gaat me makkelijk af", zegt de Eemnesserse. Maar ze wil lokaal plaatsmaken voor nieuw en vers bloed. Hoe haar nieuwe portefeuille eruit gaat zien, weet ze niet. "Wel heb ik het gevoel dat ik iets kan betekenen voor plattelandsgemeenten en natuur en milieu." Ook de bereikbaarheid (openbaar vervoer) heeft haar aandacht. De Boer-Leijsma wil dat er weer meer solidariteit komt in de samenleving.
Van haar collega-raadsleden kreeg het nieuwe Statenlid maandagavond applaus en twaalf rode rozen.

 

Uit de krant