Afbeelding
Foto: Leo Janssen

Laatste kaarten voor 'Matthäus' in St. Jan

Cultureel

LAREN - Palmzondag 14 april om 14.30 uur wordt een bijzondere uitvoering gegeven van Matthäus Passion in de St. Jansbasiliek. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

In het meest beroemde muziekwerk uit de wereld van de klassieke muziek heeft de componist Johann Sebastian Bach zijn hart en ziel op een uitzonderlijke manier ingelegd. Het vertelt indrukwekkend het verhaal van het verraad, het lijden en sterven van Jezus Christus volgens het evangelie van Mattheus. Door middel van protestkoren, verstilde aria’s en troostende koralen. Voor wie de uitvoering live meemaakt, snijdt Bachs muzikale meesterwerk door de ziel en maakt het een overrompelende indruk: van de wereldberoemde aria ‘Erbarme dich’ tot de letterlijk en figuurlijk overdonderende koormuziek in 'Sind Blitze und Donner'.

De uitvoering, voor de veertiende keer georganiseerd door de Stichting Laren Klassiek, brengt een mix van inmiddels internationaal erkende topsolisten. De Matthäus Passion staat onder leiding van de Duitse dirigent Nikolaus Müller.

Tickets kosten 59,50 eiro (eerste rang) en 49,50 euro (tweede rang), inclusief programmaboekje en pauzedrankje. De kaarten zijn te bestellen via de Nationale Theater Kassa 0900-9203. Meer informatie op www.larenklassiek.nl.



 

Uit de krant