Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

Larense brandweervilla blijkt 1 april-grap

Algemeen

LAREN - De brandweer Laren plaatste vorige week een bericht op Facebook met een oproep waarbij mensen zich konden inschrijven voor de brandweervilla. "Sommige volgers twijfelden al aan de echtheid van dit bericht en ondanks dat wij dit project ontzettend graag zouden willen realiseren, moeten wij inderdaad bevestigen dat het bericht, het filmpje en de website zijn opgezet als 1 april-grap", aldus de brandweer Laren op haar Facebook-pagina.

"Wij hebben dit gedaan om aandacht te vestigen op een (voor ons) serieus probleem. We hebben een tekort aan vrijwilligers en mogelijk kan dit met huisvesting voor jongeren opgelost worden", licht de brandweer de ludieke actie toe.

"Dat dit een potentiële oplossing is blijkt wel uit het aantal inschrijvingen welke wij hebben mogen ontvangen. De twaalf inschrijvingen welke wij hebben ontvangen bevat een aantal hele serieuze. Niet alleen Laarders, maar ook jonge brandweermannen uit andere delen van het land reageerden op onze villa. Uit de motivaties welke wij bij hun inschrijving ontvingen blijkt dat het probleem niet alleen in Laren speelt, maar dat het een landelijk probleem is welke aandacht behoeft. Dit werd ook door diverse Facebook-reacties uit het land bevestigd."

De brandweer laat weten de resultaten van zijn 'wervingsactie' te gaan delen met de Larense gemeenteraad. "We hopen dan dichterbij een oplossing te kunnen komen bij het vinden (en huisvesten) van nieuwe brandweermannen, want dat is een belangrijk onderdeel voor de continuïteit van onze brandweerpost."

Uit de krant