V.l.n.r.: Henk van der Veen, Paul Nobelen, Suzanne Hardjono, Mona Deuning en Paul Kaarsgaren. Zittend Daphne Rokebrand.
V.l.n.r.: Henk van der Veen, Paul Nobelen, Suzanne Hardjono, Mona Deuning en Paul Kaarsgaren. Zittend Daphne Rokebrand. Foto: Bob Awick

Blaricum keert terug als hotspot op Koningsdag

Algemeen

BLARICUM - De Oranje Vereniging Blaricum heeft een nagenoeg nieuw bestuur en die nieuwe energie zie je direct terug in het feestprogramma met Koningsdag. "We willen de bezoekersaantallen van vroeger terug", zegt Mona Deuning. Zij is overigens al zes jaar bestuurslid. "Daarom komt de markt terug en vinden er weer optredens plaats in de Kruiskuil." Tussen 10.00 en 17.00 uur is er constant reuring.

De markt - nu zo'n zeventig à tachtig kramen - loopt vanaf de muziektent naar de Kruiskuil. Met braderie, kunst en exotische kramen waar het publiek een sateetje kan eten en spekkoeklikeur kan proeven.
Ook het spijkerbroekhangen en de Vrolijke Keuken, waarbij met ballen serviesgoed aan diggelen gegooid kan worden, zijn tradities die in ere hersteld worden. In diezelfde Kruiskuil komt een podium waar DJ Paul van den Bergh hits uit de jaren 80 en 90 draait en de band Request van Mona Deuning en de Nederlandse zanger Camiel Westerveld optreden. Ook staan er foodkramen en er is een visrokerij.
 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant