Jeroen en Fanny bij de cryocabine.
Jeroen en Fanny bij de cryocabine. Foto: Bob Awick
advertorial

Amerikaanse sensatie CryoSpace nu ook bij Beauty Center Blaricum

Algemeen

BLARICUM - Beauty Center Blaricum, gevestigd in de Lloods aan de Meentweg 37, heeft iets nieuws: de CryoSpace. Tijdens deze bodytherapie - de nummer 1-behandeling in Florida en Hollywood - wordt het lichaam drie minutenlang blootgesteld aan -140 graden Celsius. "De extreme kou zorgt ervoor dat de bloedtoevoer naar vitale organen en weefsels wordt versterkt. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van hormonen, zoals endorfine (ontspanning), dopamine (geluk) en thyroxine (afvallen)", vertellen Fanny en Jeroen.

Jeroen is officieel cryotherapeut en begeleidt de sessies in de wellnesssalon. Echtgenote Fanny is al negentien jaar schoonheidsspecialiste en kreeg ruim twee jaar de salon in eigendom. Samen met haar team (een schoonheidsspecialiste is nog welkom!) verzorgt zij wellnessbehandelingen: van gezichts-, manicure- en pedicurebehandelingen tot aan bindweefselmassages, huidverstrakking (voor het lichaam), spraytan en detoxen. Ook is er een infraroodsauna. Daarnaast is Fanny permanentmake-upartist. Bij haar kunt u bijvoorbeeld terecht voor stamcelactivatie en tepelhofpigmentatie. "Wie wil kan hier de hele dag vertoeven", zegt Fanny enthousiast.
Maar hoogtepunt op dit moment is dus de uit Amerika overgewaaide CryoSpace. Deze therapievorm is eind jaren 70 in Japan bedacht om reuma te behandelen. In de afgelopen decennia is de methode verder ontwikkeld en daaruit is de CryoSpace-cabine ontstaan. Wie gebruik maakt van de cabine mag ondergoed of sportkleding aanhouden, maar moet wel pantoffels en handschoenen aantrekken. Jeroen: "Dan wordt er van onderaf naar boven stikstof naar binnen geblazen. We bouwen het wel langzaam op. We starten met eerst één minuut op -100 graden, vervolgens twee minuten op -110 graden om vervolgens drie minuten op -140 graden uit te komen." Bij een volledige sessie van drie minuten verbrand je maar liefst 800 kcal! De eerste ervaringen zijn veelbelovend. Zo is een 85-jarige dame, die al twintig jaar ijsbaden neemt, overstag gegaan. Jeroen en Fanny doen de sessies zelf ook: "We voelen ons beter en slapen goed." De CryoSpace is onder andere goed voor huidaandoeningen, versterking van het immuunsysteem, sneller herstel na sportprestatie, stressvermindering, huidverjonging door aanmaak van collageen, seksuele energie, depressiviteit en chronische pijnklachten.

Belangstellenden voor de opening op 5 april (12.00-19.00 uur) kunnen zich aanmelden via Facebook en Instagram van Beauty Center Blaricum. "Zij komen dan op de gastenlijst en krijgen een goodiebag", vertelt Fanny. Om 13.00 uur is er een presentatie van hoogleraar Pierre Capel. Hij vertelt wat kou doet in het lichaam en waar het goed voor is. Www.beautycenterblaricum.nl.

Uit de krant