Foto: Vaessen BV

Tegenvaller: Huis van Eemnes pas open in 2020

EEMNES - Het Huis van Eemnes gaat pas in 2020 open. De bouw loopt vertraging op. "De kerstvakantie is de eerstvolgende logische mogelijkheid voor de verhuizing. Verwacht wordt dat het Huis van Eemnes in de tweede week van het nieuwe jaar in gebruik kan worden genomen", aldus de gemeente Eemnes in een persbericht.

De vertraging komt met name omdat enkele constructieonderdelen in de sporthal en de theaterzaal worden herzien, heeft aannemer Vaessen de gemeente laten weten. "Gedurende het proces zijn er ook kwaliteitsverhogende wijzigingen doorgevoerd die invloed hadden op de planning, zoals ontwerpwijzigingen voor het interieur. Door de vertraging is het niet haalbaar het gebouw eind augustus in gebruik te nemen", laat de gemeente weten.

Het college betreurt de vertraging uiteraard maar beseft tegelijkertijd dat de kwaliteit van het gebouw voorop staat. Het uitgangspunt van het college is dat er een kwalitatief goed gebouw voor de komende vijftig jaar wordt opgeleverd, binnen de afgesproken financiële kaders van de gemeenteraad.

In overleg met de aannemer is de gemeente gekomen tot een nieuwe planning. Eind augustus en de herfstvakantie blijken niet haalbaar voor een verhuizing van Stichting Huis van Eemnes en Bibliotheek Gooi en meer. De kerstvakantie is de eerstvolgende logische mogelijkheid voor de verhuizing. Verwacht wordt dat het Huis van Eemnes in de tweede week van het nieuwe jaar in gebruik kan worden genomen.

De betrokken partners, Stichting Huis van Eemnes en Bibliotheek Gooi en meer, zijn uiteraard hierover geïnformeerd. Aanvankelijk zou de verhuizing deze zomer plaatsvinden en de opening begin september.

Meer berichten