SONY DSC
SONY DSC (Foto: AKOE)

Kijkje in de keuken van agrarisch Eemnes

EEMNES - De AKOE (agrarische klankbordgroep van Eemnesser ondernemers) organiseert zaterdag 13 april voor de tweede keer een fietstocht door de Eemnesserpolder.

Tijdens deze fietstocht krijgen de deelnemers een beeld van hoe de agrarische sector omgaat met zaken als duurzaamheid, verbreding en efficiëntie van de landbouw.

Loonbedrijf
De start is bij loonbedrijf Bert Post aan de Meentweg 97a. Een modern bedrijf dat zorg draagt voor veel werkzaamheden bij de Eemnesser agrariërs. De kijkers zullen ervaren dat de hedendaagse tractoren en machines niet meer te vergelijken zijn met die van vroeger. Volgestopt met de modernste elektronica zorgen zij ervoor dat onder andere het bemesten, bewerken en het oogsten van de weilanden op een efficiënte en duurzame manier gebeurt.

Melkveebedrijf
Het tweede bedrijf dat bezocht wordt, is het melkveebedrijf van de familie Groenestein aan de Wakkerendijk. Op dit moderne bedrijf worden de circa tachtig melkkoeien gemolken door een melkrobot. Een robot die niet alleen een tijdsbesparing oplevert, maar ook meteen veel informatie over de koe registreert en op de computer opslaat. Naast nog een groot aantal schapen heeft de familie Groenestein een zorgboerderij.

Paardenbedrijf
Als laatste wordt het paardenbedrijf van Judith en Teusjan van 't Klooster bezocht. Dit van oorsprong intensieve veehouderijbedrijf is geheel omgeschakeld naar paarden en ook hier moet men steeds meer rekening houden met nieuwe wetten en regels.
Deelname is gratis en jong en oud zijn welkom. Aanmelden uiterlijk donderdag 11 april door een e-mail te sturen naar fameek@casema.nl.

Meer berichten