Derde festival 'Happy Spirit Days' in hartje Oude Dorp staat voor de deur | Laarder Courant
Er hangt altijd een gezellige sfeer op het festival.
Er hangt altijd een gezellige sfeer op het festival. (Foto: Harold Pereira)

Derde festival 'Happy Spirit Days' in hartje Oude Dorp staat voor de deur

BLARICUM - In het hartje van het Oude Dorp vindt ook dit jaar (op 21, 22 en 23 juni) het charmante, kleinschalige festival 'Happy Spirit Days' plaats. Het worden wederom drie dagen vol toonaangevende sprekers, eigentijdse workshops en optredens van formaat. De kaartverkoop loopt als een tierelier. En ook sprekers willen dit feestje niet missen. "Zij willen hier graag staan. Hebben hun sporen verdiend en zijn zeker geen 'beginners'", zegt organisator Carla Begeer. Ook Heleen Hofstee uit Blaricum en Daniëlle van 't Schip zijn van de partij.

Waanzinnig
Dit jaar is er heel veel nieuws om te ontdekken: yoga met live drums, harp of een dj, op adem komen met Tom van Huijstee, a healthy life met voedingscoach Jesse van der Velde, oosterse oplossingen voor westerse problemen door schrijfster/filosofe Stine Jensen ("zeker interessant voor niet-spirituelen"), yoga in concert, een beleving met Jan Kuiper, ukelele leren spelen binnen een uur, the best of meditatie met Tijn Touber ("zijn concert is werkelijk waanzinnig, zo mooi") en je dromen verklaard door Jacqueline Voskuil, somt Begeer op.
"Alle ingrediënten voor een leven in balans zijn aanwezig, zowel voor beginners als voor gevorderden. Of je nu dagelijks mediteert of nog nooit op de yogamat gezeten hebt: hier vind je inspiratie voor hart en hoofd, met beide benen in het boerderijgras. Een toegankelijk festival waar het vooral leuk is, iedereen zich thuis voelt en je ook nog eens nieuwe inspiratie opdoet."

Superfoods
Een opvallende verschijning is ook Jesse van der Velde, die vooral bekend staat om zijn boeken over superfoods. "Op het festival spreekt hij over verbinding en doet dit aan de hand van een sjamanistisch ritueel. Hij loopt echt voorop in de trends", verzekert Begeer. Dit jaar wordt er dagelijks geopend met een ceremonie met inheemse zang. "Vind je dit niet leuk dan ga je gewoon lekker koffie drinken", lacht Begeer. Op zaterdagavond is er yoga met een live-dj. Ook kunnen belangstellenden dan mee met een kruidenwandeling.

Tussen de bedrijven door is er op het festivalterrein veel te beleven. In de Happy Garden geniet je van bijzondere bites (denk aan de vegan Happy Belly burger) en geven experts, waaronder handlezer Isabel Capelli en numerologe Ineke Sampers, inzicht in leven en toekomst. Ook op de Happy Bazaar met onder meer een heuse mini-parfumfabriek, verrassende kunstobjecten en de nieuwste yoga-outfits is 24/7 wat te ontdekken; vervelen is er dus niet bij. Happy Spirit Days 2019 vindt plaats op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni aan de Binnenweg 7 in Blaricum.

Kijk voor info en bestellen van kaarten op www.happyspiritdays.nl.

Meer berichten