Foto: Koosje de Beer

Renovatie Blaercom ligt in verschiet

BLARICUM - Dorpshuis de Blaercom aan de Schoolstraat wordt mogelijk gerenoveerd. Burgemeester en wethouders komen hiervoor met een voorstel, dat op 16 april in de gemeenteraad wordt behandeld. Het college wil ruim 900.000 euro voor de verbouwing uit te trekken.

Hiermee wordt de Blaercom weer een toekomstbestendig functioneel gebouw met een maatschappelijke functie.
Bij goedkeuring van de gemeenteraad gaat de grootscheepse verbouwing deze zomer al plaatsvinden. De werkzaamheden moeten dan in september - bij aanvang van het nieuwe cursusseizoen - klaar zijn. Het meeste geld wordt gestopt in functionele aanpassingen. Zo wordt de entree verplaatst naar de straatzijde en krijgt ook de keuken een andere plek. Ook vinden er esthetische aanpassingen plaats en wordt de luchtbehandeling aangepakt (kosten hiervoor: ruim 5 ton).
Ruim een ton euro gaat naar achterstallig onderhoud aan cv- en koelinstallaties en het vervangen van de meterkast. De aanleg van een buitenterras en het straatwerk kost bijna een halve ton. Het verduurzamen van het gebouw kost zo'n 200.000 euro. Hiervoor worden gevels, buitenkozijnen en dak geïsoleerd, ledverlichting aangelegd en zonnepanelen geplaatst. Deze investering vloeit voort uit het coalitieprogramma waarin staat dat een voorziening voor kwetsbare inwoners aanwezig moet zijn.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten