Marc Vos treedt terug uit het HvL-bestuur.
Marc Vos treedt terug uit het HvL-bestuur. (Foto: Bob Awick)

Marc Vos laat Hart van Laren los

LAREN - In het zicht van zijn eerste lustrum in het bestuur van beheerstichting Hart van Laren legt bestuurslid Marc Vos zijn werkzaamheden neer. Het bereiken van de 70-jarige leeftijd is voor Marc een mooi moment én tijd om de bakens weer eens te verzetten. "Na twaalf jaar parochie en nu vijf jaar Hart van Laren is het tijd om het over te dragen aan een jongere opvolger", zegt Vos. Hij krijgt nu meer tijd om te gaan fietsen. Wel blijft hij vriend.

Ellard Blaauboer, voorzitter van Hart van Laren, vertelt dat Vos in de afgelopen jaren voor de beheerstichting grote bijdragen heeft geleverd. "Hij stond aan de wieg van de voor ons zo belangrijke Stichting Vrienden van het Brinkhuis, de stichting die steeds weer projecten mogelijk maakt die het Brinkhuis zo sprankelend maken, zoals met beeld en geluid."
Daarnaast is Vos de grote instigator geweest van het 'verleddingsplan' voor zowel het Brinkhuis als het muziekcentrum. In beide panden is de verlichting vervangen door elektronisch gestuurde ledverlichting. Blaauboer: "De gemeente heeft dit plan begin 2018 omarmd en de uitvoering ervan financieel mogelijk gemaakt. Het resultaat: een veel gezelliger en doelmatiger verlichting die een belangrijke energiebesparing oplevert." Vos had als parochielid samen met de gemeente alle bouwkundige plannen gesmeed voor de totstandkoming van het nieuwe Brinkhuis en de verbouwing van Schering & Inslag tot het huidige muziekcentrum en de kinderopvang. "Marc was dus bij uitstek de deskundige binnen ons bestuur zodra het ging om vragen rondom bouwkundige en operationele aangelegenheden. Hij is een onmisbare schakel in de pionierfase van onze stichting gebleken."
De Laarder wenst geen afscheid, omdat hij hoopt nog veel in het Brinkhuis te vertoeven.

Meer berichten