Bart Kaarsgaren aan de bal tijdens de wedstrijd tegen Altius.
Bart Kaarsgaren aan de bal tijdens de wedstrijd tegen Altius. Foto: PR

Laren'99 verliest op eigen veld van Altius

Sport

LAREN - Onder winterse omstandigheden speelde SV Laren'99 zaterdag op eigen veld tegen Altius uit Hilversum. Het was ijzig koud en geregeld viel er hagel en sneeuw. Desondanks was er veel publiek.

Altius had deze week afscheid genomen van de trainer en kwam gemotiveerd uit de startblokken. Al na twee minuten stond het 0-1. Ook hierna had Laren'99 geen greep op het middenveld van Altius en konden de snelle Altius voorwaartsen bediend worden. Na twintig minuten stond het terecht 0-2. Hierna kreeg Laren plots grip op de tegenstander. Na 25 minuten wist Jeroen Roest de 1-2 te scoren, en na 35 minuten wist Jordi Karssen een prima pass van Bart Kaarsgaren met een uiterste krachtsinspanning langs de Altius doelman te werken (2-2). Vlak voor rust kon Laren op voorsprong komen, maar de toegekende penalty van Jeroen Roest werd met een goede reactie gestopt door de Hilversumse doelman.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Laren'99 was de eerste 25 minuten de bovenliggende partij. Enkele goede mogelijkheden werden gemist en Bart Kaarsgaren raakte de paal. Toen de Larense achterhoede zich verkeek op een verre uittrap van de Altius-doelman wist de snelle Jordy Arp zijn tweede doelpunt te maken (2-3). Ook de 2-4 - van dezelfde speler - kwam uit zo'n snelle counter. Laren'99 trok nu massaal ten aanval maar trok met de 2-5 aan het kortste eind. Vlak voor tijd wist Jeroen Roest toch nog een keer het net te vinden en bepaalde de eindstand op 3-5.

De ploeg uit Laren moet in de komende wedstrijden nog wel wat puntjes zien te vergaren. Dat zal volgende week tegen en in Maarssen wel erg moeilijk worden tegen de koploper. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.