Burgemeester De Zwart-Bloch (r) maakte maandagmiddag de winnaars bekend.
Burgemeester De Zwart-Bloch (r) maakte maandagmiddag de winnaars bekend. (Foto: Bob Awick)

Blaricum kan 'opscheppen' over nieuwe relatiegeschenk

BLARICUM - Jeske Kapitein (37) en Nic Roex (38) uit Blaricum hebben het winnende relatiegeschenk gemaakt en daarmee de gemeentelijke wedstrijd in het kader 'Blaricum, Kunststad van het Jaar 2018' gewonnen.

Hun functionele product - Het Blaricummer Schepje - wordt in productie genomen en als gemeentelijk cadeautje weggegeven. Bovendien krijgt het koppel 2.000 euro op de koop toe.

De jury koos unaniem voor hun ontwerp. "Het thema 'Korenbloem' is alle soorten en maten heel goed teruggekomen", zei burgemeester Joan de Zwart-Bloch vanmiddag. "Het was verschrikkelijk moeilijk om een keuze te maken. Alles was leuk en mooi; we werden er ook een beetje hebberig van, maar op een gegeven moment moet je toch gaan trechteren."
De jury vond vooral dat het voor de ontvanger functioneel moest zijn. Het is namelijk niet de bedoeling dat het relatiegeschenk in een lade gaat verdwijnen. Uiteindelijk was er dus maar één winnaar ("het is altijd lastig dat je een ander moet teleurstellen, maar dat hoort een beetje bij het spel. Helaas, want we zouden wel meer ontwerpen willen meenemen als relatiegeschenk") en dat zijn: Nic Roex en Jeske Kapitein. 

Meer berichten