Het Vitus gaat over tot besloten feesten | Laarder Courant
Marita Steenbeek van Het Vitus.
Marita Steenbeek van Het Vitus. (Foto: Yvonne Verburg)

Het Vitus gaat over tot besloten feesten

BLARICUM - Het Vitus kiest tijdens de kermisweek voor besloten - alleen binnen - feesten. Dat laat Marita Steenbeek weten. Teleurstelling alom? "Jazeker, voor heel veel inwoners. Maar we gaan er alsnog een feestje van maken, maar wel anders."

De zaterdag- en woensdagavonden worden in ieder geval besloten feesten. "Op de overige dagen gaan we broeden." Steenbeek verwacht op maandag uiterlijk 23.00 uur de deur te sluiten en op dinsdag na de reünie dicht te gaan of een besloten event te organiseren.

DAB en VVD probeerden vanavond - tijdens de raadsvergadering - middels een motie nog steun bij de overige raadsleden te vinden om het door Het Vitus, Moeke Spijkstra en d'Ouwe Tak ingediende beveiligingsplan toch te laten uitvoeren, maar dat is niet gelukt. "De kermis zal nooit meer hetzelfde zijn", reageerde raadslid Rob Bruintjes. "Dit doet écht pijn."

Bea Kukupessy (De Blaricumse Partij) vertelde in een stemverklaring te hebben geworsteld met deze motie, maar stemde tegen. "Ik zit hier om de kermis te behouden. Heb belangen afgewogen, maar heb besloten mee te gaan met de coalitie", reageerde ze geëmotioneerd. Ze wenst zo snel mogelijk na de kermis een evaluatie. "Eventueel kan het volgend jaar dan worden teruggedraaid."

Het is nu nog niet duidelijk wat d'Ouwe Tak en Moeke Spijkstra hun activiteiten gaan aanpakken.

Meer berichten