Onlangs werd de overeenkomst voor de muziektent getekend.
Onlangs werd de overeenkomst voor de muziektent getekend. (Foto: PR)

Wikkerman: 'We halen met de muziektent de nostalgie terug'

LAREN - Geef zes mannen een muziektent en ze zijn als een kind zo blij. Vorig jaar werd het pareltje al boven water gehaald ("het lag te verrotten op de gemeentewerf", zegt Frank van Dijk) en door hen flink onder handen genomen. Dit jaar wordt de mobiele muziektent na jaren weer opgebouwd en op het voorplein van de basiliek is gedurende de feestweek dan elke dag (m.u.v. 4 mei) iets te beleven.

"We halen met de muziektent de nostalgie terug", zegt Henk Wikkerman, die samenwerkt met Jan Vos, Marc de Graaf, Ruud Bruin, Wim van Dorst en de eerdergenoemde Van Dijk. Er staan optredens geprogrammeerd van de MCC, Harmonie St. Jan, accordeonvereniging Aurora, mannenkoor De Speuit en de Klepperman van Elleven. "Door deze dynamiek wordt het echt weer een dorpsaangelegenheid", aldus de heren. "En van het enthousiasme van deze mannen profiteert de feestweek", zegt Erwin van den Berg, voorzitter Oranjecomité Laren.
De feestweek wordt op 5 mei (vanaf 15.00 uur) afgesloten met een veiling, waaraan veilingmeesters Elize en Eva van Trommelen meewerken. Frank van Dijk leidt alles in goede banen. Optredens zijn er van Rolf Menist en MCC Next. Afgelopen zaterdag stroomden de eerste veilingstukken al binnen. "Mooie en bruikbare items, echt geen rommel." Variërend van leuke schilderijen, oude knuffelberen en een Golden River-dinerbon tot aan solide teakhouten stoelen en een heilige Antonius. Naast een leuke middag hopen de mannen op 5 mei voldoende geld te vergaren voor een nieuw dekzeil voor de muziektent. Daar is zeker 5.000 euro voor nodig! Spullen inbrengen kan ook nog op 20 en 26 april van 14.00 tot 16.00 uur in de oude fietsenstalling naast de kerk.
En voor de echte Laarders: zou het niet leuk zijn als Berend Gerstekorrel ook van de partij kan zijn?

Meer berichten