Afbeelding
Foto: Peter van Rietschoten

Geen live-muziek en straatverkoop tijdens feestweek bij Café d'Ouwe Tak

Algemeen

BLARICUM - Café d'Ouwe Tak organiseert tijdens de feestweek van Blaricum geen bijzondere activiteiten. "Dit betekent na afloop van het vuurwerk en op de drie kermisavonden geen live-muziek noch straatverkoop bij ons café", aldus Hennie van de Koot en Marise Lindeman-van de Koot en alle mega-enthousiaste Tak-medewerkers die ieder jaar weer met plezier voor alle feestvierders klaarstonden in een zojuist verschenen statement.

"Wij betreuren het ten zeerste dat het openbaar bestuur besluiten heeft genomen die haaks staan op wat velen willen en waar velen plezier van hebben gehad. Wij kunnen niet begrijpen dat het collegebesluit (geen kermisvergunning voor de zaterdagavond) hét antwoord zou moeten zijn op de doelstelling ‘de kermis dorpser, soberder en beheersbaarder maken’. Wij zijn ervan overtuigd dat door dit genomen besluit de kans op problemen in het dorp op zaterdagavond alleen maar groter is geworden."

"Ook kunnen wij niet begrijpen waarom de horeca in eerste instantie door de gemeente als gesprekspartner aan tafel is uitgenodigd, en dat vervolgens een uitstekend en breed gedragen plan niet eens meer is besproken. Ten slotte blijft bij ons de overtuiging bestaan dat het college de wensen van een kleine minderheid zwaarder laat wegen dan vele honderden positieve en gezellige feestvierders; daarnaast betwijfelen wij ten zeerste of de tien raadsleden die 'tegen' hebben gestemd, te beschouwen zijn als 'volksvertegenwoordigers'. Wij bespeuren in deze vooral onnodige angst en dat is een slechte en trieste zaak."

Uit de krant