Afbeelding
Foto: Studio Kastermans

Roel Kraefft ontvangt lintje van burgemeester Roland van Benthem

Mensen

EEMNES - VVD-dier Roel Kraefft kreeg vanmorgen een koninklijke onderscheiding (Ridder in de Orde van Oranje Nassau), omdat hij zich al ruim veertig jaar heeft ingezet voor diverse maatschappelijke organisaties in onze samenleving.

Na zijn wethouderschap was Kraefft van 1999 tot 2007 bestuurslid van het openbaar onderwijs HBEL (Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren). Hij heeft in die periode de fusie van Huizen en de BEL-dorpen met de andere scholen in het Gooi mede tot stand gebracht en hij heeft acht jaar de belangen van het openbaar onderwijs met verve verdedigd.
Daarnaast is hij al tig jaar actief bij de Nederlandse Caravan Club en was hij tien jaar lang voorzitter van de Stichting Kringloop Centrum Eemnes. Hij heeft gezorgd voor stevige (financiële) toekomstbestendige fundamenten waarbij nieuwbouw en samenwerking met andere kringloopcentra tot stand is gekomen. En sinds enkele jaren maakt de Eemnesser deel uit van de straatnamencommissie in Eemnes, om de nieuwbouwwijken van gefundeerde namen te voorzien.

Uit de krant