Door werkzaamheden aan het viaduct wordt de Hilversumseweg tijdelijk afgesloten.
Door werkzaamheden aan het viaduct wordt de Hilversumseweg tijdelijk afgesloten. Foto: Gemeente Laren

Wegwerkzaamheden viaduct Rijksweg West; wegafsluitingen en omleidingen

Algemeen

LAREN - De gemeente voert vanaf morgen - 29 april - groot onderhoud uit aan het viaduct over Rijksweg West. Autoverkeer kan hierdoor gedurende bepaalde periodes verkeershinder ondervinden op de Hilversumseweg. Het viaduct is tijdens de werkzaamheden in zijn geheel afgesloten. De werkzaamheden duren tot begin juni.

Het viaduct zelf is al sinds vorig jaar afgesloten voor autoverkeer en vrachtverkeer. Vanaf 29 april is het viaduct ook afgesloten voor fietsverkeer. Fietsers worden omgeleid.

Voor de werkzaamheden aan het viaduct wordt de Hilversumseweg steeds in één richting tijdelijk afgesloten. Tijdens de werkzaamheden worden er borden geplaatst voor omleidingsroutes.

Afsluiting Hilversumseweg in april en mei: de rijbaan in de richting Hilversum-Laren is op 29 april afgesloten. De rijbaan in de richting Laren-Hilversum is gedurende de periode 30 april tot en met 10 mei afgesloten.

Afsluiting Hilversumseweg in mei en juni: de rijbaan in de richting Hilversum-Laren is gedurende de periode 13 mei tot en met 3 juni afgesloten. De rijbaan in de richting Laren-Hilversum is gedurende de periode 4 tot en met 7 juni afgesloten.

De weg is tijdens bovenstaande periodes overdag, 's avonds en in de weekenden afgesloten. Tijdens de eerste dag van een desbetreffende wegafsluiting zijn er vanaf 7.00 uur verkeersregelaars aanwezig.

De werkzaamheden aan het viaduct omvatten betonreparaties, herstel van leuningen en wegdek en het verwijderen van graffiti.

Uit de krant