Duitse expressionisten in Singer Laren.
Duitse expressionisten in Singer Laren. Foto: Jan Buteijn

Opium Museum Tour vanuit Singer Laren

Algemeen

LAREN - Opium, het cultuurmagazine van AvroTros op Radio 4, komt vrijdag 3 mei met een tweede locatie-uitzending in het kader van de Opuim Museum Tour. Na de succesvolle eerste uitzending vanuit Museum De Fundatie in Zwolle, is Opium dit keer te gast in Singer Laren, waar momenteel de tentoonstellingDuitse expressionisten te zien is. Presentator is Annemieke Bosman.

Het eerste gedeelte van de uitzending bestaat uit een talkshow met Jan Rudolph de Lorm, museumdirecteur Singer Laren en Edwin Jacobs, directeur Museum Ostwall im Dortmuner U. Zij gaan het hebben over het Duits Expressionisme en over de tentoonstelling Duitse expressionisten, met werken van onder anderen Ernst Ludwig Kirchner, Alexej von Jawlensky, Max Beckmann en Käthe Kollwitz.
In het tweede gedeelte zullen zangeres Ellen ten Damme en het Dudok strijkkwartet, een van de meest veelbelovende ensembles van Europa, hun opwachting maken. Zij zullen korte optredens geven in een van de zalen van het museum, omringd door veelkleurige en krachtige kunstwerken van het Duits Expressionisme.

De opnames zijn op vrijdag 3 mei van 20.30 tot 22.00 uur in Singer Laren en worden bijgewoond door de supporters van Singer Laren. Te beluisteren tussen 22.30 en 24.00 uur via nporadio4.nl/opium.

Uit de krant