Foto: Bastiaan Miché

Brandweer Blaricum start ludieke deel en win-actie om nieuwe vrijwilligers te werven

BLARICUM - De brandweer Blaricum heeft zojuist een deel en win-actie op Facebook gezet. Met een aantrekkelijk aanbod hoopt postcoördinator Hans van Riet nieuwe vrijwilligers te werven.

"Deel en like dit bericht en laat een bericht achter waarom jij dit exclusieve pakket moet winnen." Dinsdagavond 14 mei worden uit de reacties twee winnaars gekozen. Aan de deelname zijn wel voorwaarden verbonden: tussen de 18 of ouder (m/v), woonachtig en/of werkzaam in Blaricum.

De aspirant nieuwkomers worden verleid met een ritje in een auto van 300.000 euro, inclusief privé-chauffeur. Vervolgens krijgen ze een exclusieve rondleiding binnen de brandweerkazerne van Blaricum en mogen ze een zeer belangrijke rol spelen tijdens één van de oefenavonden van de post Blaricum.

Waarom houdt deze brandweerpost Blaricum deze actie? "Omdat we altijd op zoek zijn naar nieuwe mensen, ondanks dat wij aardig op sterkte zijn. We kijken naar de toekomst en willen graag op deze manier mensen laten kennismaken met de brandweer. En door de deel en like-actie proberen we een grote groep mensen te bereiken", aldus bevelvoerder Jort de Graaf.

Het korps bestaat uit bijna dertig leden. "Wij hebben gelukkig de laatste jaren een verjonging doorgemaakt. Maar ook wij hebben een natuurlijk verloop en proberen op deze manier mensen aan te spreken die wij normaal niet bereiken."

Meer berichten