Foto: Bob Awick

Eemnesser basisscholen herdenken oorlogsslachtoffers

EEMNES - Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de Eemnesser basisscholen hebben de oorlogsslachtoffers herdacht in de Nicolaaskerk. Aansluitend was er een bloemendefilé. Ook burgemeester Roland van Benthem was aanwezig bij deze herdenking.

Na het welkomstwoord van burgemeester Van Benthem, vertelde Marga Hilhorst een verhaal over de oorlogstijd. Daarna droegen de winnende leerlingen van de gedichtenwedstrijd hun gedicht voor. Dorpsdichter Gerard Wortel sloot de bijeenkomst af met een gedicht. Vervolgens liepen de leerlingen in een stille tocht naar het vrijheidsmonument aan ’t Plantsoen. Na het hoornsignaal en twee minuten stilte, werd het Wilhelmus gezongen. De herdenking werd afgesloten met een bloemendefilé.

Deze bijzondere dodenherdenking wordt voor het derde jaar georganiseerd door de Vereniging Vrijheidsmonument Eemnes en de gemeente Eemnes in samenwerking met de Eemnesser basisscholen. Met deze dodenherdenking wordt voor de kinderen meer inhoud en betekenis gegeven aan dodenherdenking.

 

Meer berichten