Eric van 't Zelfde.
Eric van 't Zelfde. (Foto: PR)

Eric van 't Zelfde nieuwe directeur College De Brink

LAREN - Eric van 't Zelfde (46) gaat vanaf 1 augustus aan de slag als directeur op College De Brink. Dat heeft het College van Bestuur (CvB) - Annet Kil en Tijmen Smit - van de Gooise Scholen Federatie (GSF) bekendgemaakt.

Hij volgt Raymond Kok op die, na veertig jaar verbonden te zijn geweest aan College De Brink, zich de komende jaren als kwartiermaker vmbo gaat richten op de brede vmbo-ontwikkeling binnen de GSF en de samenwerking binnen de regio Gooi-en Vechtstreek.

Perfect
Kil en Smit, reageren tevreden op de aanstelling: "Het vmbo-onderwijs - en met name de aan ons toevertrouwde leerlingen - verdienen de beste ondersteuning die er kan zijn. Zowel landelijk als regionaal is het vmbo sterk in ontwikkeling. In Eric van 't Zelfde denken wij de perfecte combinatie te hebben gevonden van ervaring, leiderschap in een veranderende omgeving en passie voor onze leerlingen."

Dream School
Eric van 't Zelfde was de afgelopen jaren rector van het Lyceum Oude Hoven in Gorinchem en daarvoor directeur van Openbare Scholen Gemeenschap Hugo de Groot in Rotterdam-Charlois. Naast deze werkzaamheden is Van 't Zelfde betrokken bij het programma Dream School van de NTR, waarbij schoolverlaters een kans krijgen om zichzelf te ontwikkelen.

Groot fan
De aanstaande directeur kan niet wachten tot hij bij College De Brink aan de slag kan. "Mij werd onlangs de vraag gesteld waarom ik mijn rectoraat inlever voor het vmbo? Mijn antwoord luidde: "Juist vanwege die vraag doe ik dat! Ik ben een groot fan van het vmbo en zal hier de komende jaren met plezier mijn energie aan wijden en er ook energie uit halen. College de Brink is een fantastische school om naar toe te mogen als directeur. Ik kijk er naar uit om de leerlingen en de collega's van College De Brink te mogen ontmoeten."

Meer berichten