V.l.n.r.: Sacha Knoop, Joep de Jong en Willem van den Hazel.
V.l.n.r.: Sacha Knoop, Joep de Jong en Willem van den Hazel. (Foto: JR)

ASB-boeren: 'Wij kunnen veel meer bieden dan een kraampje aan de weg'

BLARICUM - De ASB-boeren slaan de handen ineen. Ze willen meer afzet van hun ambachtelijke producten en het dorp als 'Smaakrijk Blaricum' op de kaart zetten.

De boeren Joep de Jong van zorgboerderij 't Werckpaert, Willem van den Hazel - oerboer die de boerderij aan de Eemnesserweg 15 nieuw leven inblaast- en Sacha Knoop van de aspergeboerderij (Boereblij) hebben een soort voedselcoöperatie voor ogen, want: "Wij kunnen veel meer bieden dan een kraampje aan de weg."

Het verbaast het drietal nog altijd dat nog geen 1% van de voedingsproducten die in de winkel liggen uit 't Gooi komt, terwijl daar zo veel te halen valt. Dat moet anders kunnen en daarom gaan de boeren hun krachten bundelen. Daarbij is het ook pure noodzaak, weet De Jong. "Want als dit niet lukt, zijn de boeren over tien à twintig jaar weg uit Blaricum." Waarom? Van den Hazel: "Omdat alle uitgaven voor de boeren wel zijn gestegen, maar hun inkomsten niet." Knoop heeft een slecht aspergejaar achter de rug en overweegt nu al om zijn winkel ook volgend jaar niet te openen, maar zijn 'goud' te verkopen aan andere ondernemers. "Dan kan ik er nog wat aan verdienen."
 

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten