Het speeltuintje ligt bezaaid met hondendrollen.
Het speeltuintje ligt bezaaid met hondendrollen. (Foto: Rik Visser)

Rik Visser walgt van hondenstront in speeltuin aan Booket

BLARICUM - Rik Visser (42) uit de Bijvanck is er strontziek van. Het pas aangelegde speeltuintje aan de Booket lijkt wel een uitlaatgebied voor honden in plaats van een speelparadijs voor de buurtkinderen. "Je vindt er bijna grotemensendrollen", zegt de Blaricummer, vader van twee zoons van 2,5 en 6 jaar oud.

"Het ligt er bezaaid met stront. Net als op de wandel- en fietspaden overigens, want in Blaricum geldt geen opruimplicht", zo weet Visser. "Van de week stapte ik mijn poort uit en lag daar ook een gigantische drol. Echt te smerig. Ik heb nu een briefje op de poort gehangen met de tekst: 'Hondenpoep graag opruimen, bedankt namens de kinderen!'" En zit er geen dikke plakkaat poep onder de schoenzolen, dan kan Visser weer de banden van de skelter of buggy schoonmaken. "Dat heb ik ondertussen al zeshonderd keer gedaan." Ook ruimt Visser de drollen in de speeltuin op, of legt deze in ieder geval aan de kant, zodat niemand erin trapt.
De Blaricummer heeft overigens niets tegen honden. "Ik vind ze hartstikke leuk; hun baasjes minder. Kennelijk zijn deze Blaricummers niet zo bijster intelligent en hebben ze een bord nodig dat hen verbiedt om de honden in het speeltuintje uit te laten."
Overigens heeft Visser ook kritiek op de gemeente: "Boa's zien we hier nooit in de Bijvanck en waarom wel een bord 'verboden voor honden' op een verlaten veldje een stukje verderop?" Visser kan er met zijn pet niet bij. De gemeente heeft afvalbakken met poepzakjes geplaatst en er zijn terreinnen aangewezen als losloopgebied, maar op de website van de gemeente Blaricum staat naar aanleiding van een enquête (ingevuld door 633 inwoners, red.) dat 64% geen gebruikmaakt van deze voorzieningen. Uit datzelfde onderzoek blijkt ook dat 60% van de respondenten zich ergert aan hondenpoep en loslopende honden.
De gemeente werkt hard aan nieuw hondenbeleid en organiseert hierover op 6 juni (18.30-20.30 uur) op het gemeentehuis een inloopavond. Voor nu heeft de apv bepaald dat de eigenaar of houder van een hond verplicht is ervoor te zorgen dat zijn/haar hond in ieder geval niet mag poepen op voetpaden, kinderspeelplaatsen, zandbakken of speelweides. Als de eigenaar of houder direct de uitwerpselen opruimt, wordt er geen boete opgelegd. Boa's kunnen altijd optreden in geval van 'heterdaad'.

Meer berichten