Omdat het Moederdag was, kreeg Sem een aardbei.
Omdat het Moederdag was, kreeg Sem een aardbei. Foto: Arlette Nijhof

Arlette Nijhof uit Laren redt baby-eekhoorn van de Drift

Mensen

LAREN - Arlette Nijhof uit Laren ontfermt zich sinds ruim twee weken over Sem, een lief klein eekhoorntje dat op Moederdag moederziel alleen - voor dood - op straat lag.

Het is een drukke bedoening in de achtertuin van de familie Nijhof aan de Hein Keverweg. Niet alleen de bonte specht, een egelduo en tal van vogels hebben een onderkomen in de tuin, maar sinds kort heeft het gezin - en dan vooral moeder Arlette - zich ontfermd over een eekhoornjong. "We hebben het diertje Sem genoemd. Geen idee of het een mannetje of vrouwtje is", lacht Arlette Nijhof.

Ze vond Sem op Moederdag toen ze terugkwam van een boodschap bij Albert Heijn. Normaal fietst ze altijd achter Singer langs, maar vanwege het vele verkeer pakte ze nu de route die voor het theater-museum loopt. "Het was daar een drukte van belang. Auto's reden af en aan", herinnert ze zich. "Plots zag ik oranje poep liggen. Dat vond ik vreemd. Toen ontdekte ik dat 'de poep' een staartje had. Het bleek een baby-eekhoorn van nog geen vijf centimeter groot en nog geen ons zwaar. Het zat midden op de weg in het zonnetje. Er zat geen leven meer in. Met mijn schoen schoof ik het diertje opzij. Ik wilde het niet met mijn handen aanraken, want als de moeder een ander luchtje aan haar kind zou ruiken, zou ze het direct verstoten. Toen hij opeens begon te knabbelen aan een droog blaadje brak mijn hart."
Ze belde haar echtgenoot Maarten: "Je moet snel komen met een emmer."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant