Foto: Bob Awick

Lezing over processie door Leo Janssen

LAREN - Versa Welzijn organiseert maandag 3 juni in het Brinkhuis een culturele middag voor senioren. Ditmaal een lezing over hoe de Sint Jansprocessie is verbeeld.

Leo Janssen, oud-wethouder cultuur in Laren en mede-auteur/uitgever van het standaardwerk over de processie 'Getuigenis op Straat', vertelt hoe hij zijn imposante collectie schilderijen over de Sint Jansprocessie in de loop der jaren heeft opgebouwd. Anderhalf uur een spannend relaas over zijn veroveringen van meesterschilders als Evert Pieters en William Degouve de Nuncques, maar ook over zijn missers van onder anderen Gijs Bosch Reitz. En wat gebeurde er met het geleende schilderij van Hart Nibbrig? En waar doken de verrassende foto's van William Singer op?

Kortom het wordt een  spannende lezing vol kunst, fotografie en filmpjes die garant staan voor een boeiende middag over een bij vele Laarders geliefd onderwerp. De lezing begint om 14.00 uur. De toegang bedraagt 5 euro (geen pin), inclusief koffie of thee tijdens de pauze. Aanmelden vooraf verdient aanbeveling en kan via abijleveld@versawelzijn.nl of 06-49377171.

Meer berichten