Stralende kampioenen in Blaricum | Laarder Courant
Foto: Bob Awick

Stralende kampioenen in Blaricum

BLARICUM - De samengestelde menwedstrijden vonden afgelopen vrijdag en zaterdag op terrein 't Harde plaats. De Stad en Lande Ruiters traden op als gastvereniging.

Tijdens de eerste wedstrijddag waren er mooie weersomstandigheden. De onderdelen dressuur en vaardigheid leverden punten op waarbij in meerdere categorieën de verschillen minimaal waren, wat betekende dat er op de slotdag nog van alles kon gebeuren. En die dag is onder een stralende en warme zon, pittig, maar goed verlopen.

De uitslagen:

1-span pony L: In deze rubriek was het in de top 4 nog erg spannend wie er met de winst naar huis zou gaan. Uiteindelijk wist Wendy Boeckhout met haar pony Mr. Simon alias Siep, die zijn eerste seizoen samengesteld meeloopt, met het kampioenlint naar huis te gaan. Zij was sterk in alledrie de onderdelen, waardoor Cindy Benschop net te kort kwam in de marathon om haar in te halen en dus het reserve kampioenslint mee naar huis mocht nemen.

1-span pony M/Z: Door stabiele dressuurproeven en een aantal tijdfouten bij de top van deze rubriek, stonden de menners op scherp. Grandioos hard werd er gereden door Cornelis v.d. Wal, die de snelste marathon van de dag wist neer te zetten. Daarnaast wist Sanne Loman het gaspedaal goed te vinden bij haar pony en haalde zij met een sterke marathon de eerste plaats in het wedstrijdklassement.
Het kampioenlint ging uiteindelijk naar Renate Provoost. Zij is erg trots op Quibus: "Ik kon hem fijn sturen. In de marathon had hij het vandaag wel zwaar, omdat het warm was." Reserve kampioen in deze rubriek was Martin van Eijk.

1-span paard L: Met kop en schouders steekt Ronald Tomassen met zijn jonge paard Healey er bovenuit in het eindklassement van deze rubriek. Een keurige dressuurproef, balletje in de vaardigheid en een sterke marathon leverde hem dit uitstekende resultaat op. Hij heeft een mooie ritme te pakken met dit jonge paard en kan zich op gaan maken voor het Nederlands Kampioenschap. Voor Simone van Hoepen lag het reserve kampioenlint klaar.

1-span paard M: Voor Danielle van der Vlis was er een mooie dressuurproef, wat haar na dag één een voorlopige eerste plaats opleverde. Tijdens de marathon wist zij haar plaats helaas niet te verdedigen en ging Gert Vis van Heemst er door een goede vaardigheid en een snelle marathon met de winst vandoor. Reserve kampioen werd hier Tessa Jannink.

2-span pony L: Een ijzersterke rubriek, waarbij de uitslagen dicht op elkaar zaten en er een aantal klassementsmenners een verkeerde route reden tijdens hun B-traject. Met een verschil van drie seconden in de einduitslag ging de winst in deze rubriek naar Dexter Biersteker. Deze enthousiaste jonge menner, maar ook ruiter, zette dit weekend zijn eventing wedstrijd opzij om een gooi te doen naar het districtskampioenschap. De reservekampioen was Sanne Janssen, die helaas net wat te kort kwam in de marathon.

2-span pony M/Z: Ook in deze rubriek een mooie strijd tijdens de laatste dag, waarbij Aart-Jan Jansen de rubriek wist te winnen, Jan-Leen Boot de marathon op zijn naam schreef, maar Elise Borgstijn uiteindelijk met het kampioenlint naar huis mocht gaan. Zij reed drie sterke onderdelen.

2-span paard M: Een strijd om de eerste plaats tussen Ad van Zandwijk en Brian Bing, waarbij Van Zandwijk uiteindelijk de rubriek wint en Brian het kampioenlint.

De menner met opvallend de meest volgende en lokale fans nam ook deel aan deze rubriek, namelijk Bud de Gooyer.

4-span pony L: Een kleine rubriek waarbij Manon van Echten met haar dappere kleine pony's het kampioenlint mee naar huis mocht nemen.

4-span pony M/Z: Een mooie strijd bij de top drie van deze rubriek. Duidelijk zichtbaar was het verschil wat Jacco van 't Westende wilde maken tijdens de marathon, hij gaf alles! Jacco, die sinds dit seizoen weer een nieuwe pony in zijn span heeft staan, had zijn ritme mooi te pakken. Voor de klassementsuitslag was dit helaas net niet genoeg, maar hij wist wel het kampioenlint mee naar huis te nemen.

De overwinning van de rubriek ging uiteindelijk naar Rex Pannekoek. Die een mooie wedstrijd reed en op alle onderdelen knap een tweede plaats wist te behalen.

4-span paarden M: Deze rubriek werd gewonnen door Huib Pater, waarbij het kampioenlint naar Monte Visser ging.

Impuls
Zeven lokale menners deden mee in de impuls rubriek, waarbij Hilda Haringsma de minste strafpunten wist te behalen.

Directe plaatsing NK: Wendy Boeckhout 1-span pony L, Renate Provoost 1-span pony M, Ronald Tomassen 1-span paard L, Gert Vis van Heemst 1-span paard M en Dexter Biersteker 2-span pony L.

Meer berichten