Ina Duindam en Walter Bout benadrukken dat het echt niet nodig is om alle vier dagen te lopen.
Ina Duindam en Walter Bout benadrukken dat het echt niet nodig is om alle vier dagen te lopen. Foto: PR

'Mooiste beloning zou zijn als ons initiatief landelijk navolging krijgt'

Algemeen

LAREN - De Gooise vierdaagse zet ook de deur wijd open voor nieuwe doelgroepen. Dit jaar gaat naast de parkinsonpatiënten ook een groepje MS-lopers op pad in de regio. Fysiotherapeut Walter Bout uit Laren, al sinds 2004 betrokken bij de Parkinson Vereniging, is dolblij met deze handreiking van de wandelclub.

"Bewegen is voor iedereen belangrijk en dat geldt specifiek ook voor parkinson- en MS-patiënten. Er is sowieso weinig aanbod voor deze kwetsbare groepen. Vaak is de drempel te hoog of zijn wandeltochten te lang of te lastig. Hier bij de vierdaagse kunnen we speciale 5 km-routes op maat uitzetten. Ieder in zijn eigen tempo en met voldoende rustpunten onderweg. Ideaal!"

Mantelzorger
Ina Duindam uit Huizen, al vele jaren mantelzorger voor haar man die MS heeft, is coördinator van de MS-groep. "Een paar maanden geleden ben ik benaderd door de wandelclub of ze iets voor ons kunnen betekenen en daarom is het zo fijn dat we meteen kunnen aansluiten bij de parkinson-lopers. We zijn druk bezig met de oprichting van een eigen Gooise MS-afdeling, waarvoor nog veel vrijwilligers nodig zijn. Onze MS-lopers komen vooral uit Amsterdam, Rotterdam en Den Haag."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant